Dick Kuiper Leven zonder astma

Dick Kuiper

Mijn naam is Dick Kuiper, en ik ben ademhalingstherapeut.


Ik heb astma gehad. Ik durf rustig “gehad” te zeggen omdat ik niet meer benauwd wordt, en geen medicijnen meer gebruik.


Maar ik herinner me nog steeds hoe afschuwelijk het is niet goed kunnen ademen en afhankelijk te zijn van Ventolin om de dag door te komen, of gered te worden door een stootkuur Prednison.


In 1998 woonde ik in Nieuw Zeeland, en leerde daar de Buteyko Methode kennen. Daarbij leer je minder diep te ademen. Ik weet nog hoe dit totaal inging tegen hoe ik mijn astma zag (ik dacht het probleem was dat ik te weinig ademde), maar toch voelde ik al snel dat mijn astma dankzij die rare oefeningen verbeterde.


Astma is geen ongeneeslijke ziekte waarvoor je de rest van je leven zware medicijnen hoeft te gebruiken en waarbij je niet zeker hoe je je over een week, maand of jaar zult voelen. Laat je dat niet aanpraten door je longarts.


Astma is een natuurlijke reactie van het lichaam op een onderliggend probleem: chronische hyperventilatie. Je ademt te veel. Je kan op deze website lezen hoe het allemaal precies in elkaar zit.Leven zonder Astama dankzij de Buteyko Methode


Ik werk vooral met de Buteyko Methode, en heb sinds 2000 (het jaar waarin ik begonnen ben) met 1000+ astmapatiënten gewerkt.


In 2007  heb ik “Leven zonder astma” geschreven, een veelgelezen boek dat een introductie geeft tot de het gebruik van de Buteyko Methode bij astma.


Heb je astma en wil je er vanaf, dan raad ik je aan de Buteyko Methode te leren. Dat kan natuurlijk bij een goede Buteyko Therapeut (ik heb de laatste zes jaar ongeveer 50 therapeuten in Nederland en België opgeleid). Maar soms is een therapeut ver weg, of wil je zo spoedig mogelijk beginnen.


Daarom heb ik in 2014 deze website opgezet, waar je een volledige Buteyko Cursus speciaal voor mensen met astma kunt volgen. Ik heb mijn hart  en ziel, en mijn ervaringen van de laatste 14 jaar, in deze cursus gestopt. Mijn belofte is dat als je de cursus volgt, je binnen 2 maanden ook kan zeggen:


“Ik had astma, maar heb er nu geen last meer van”


 Ik kan me heel goed voorstellen dat je twijfels hebt bij een dergelijke claim, en dat je eerst heel wat wat meer over mij en mijn ervaringen als therapeut wilt weten voordat je serieus over .  Iedereen in het medische circuit praat immers het Longfonds na die overal verkondig “Astma is een een longziekte die niet te genezen is”.


Laat ik een aantal afwegingen op een rij zetten:


Ik ben ervaringsdeskundige: ik heb mijn eigen astma genezen met de Buteyko Methode.

Ik heb van 1994 tot 2000 in Nieuw Zeeland gewoond, waar ik opgeleid ben door het Buteyko Institute of Breathing and Health (BIBH).

Ik ben in 2000 teruggekomen naar Nederland en heb sindsdien met ruim 2500 cursisten gewerkt, waaronder meer dan 1000 astmapatiënten.

Ik heb in 2006 het boek “Leven zonder Astma dankzij de Buteyko Methode” geschreven. Het boek heeft onlangs zijn 3-e herdruk beleefd.

Ik heb met vele bekende Buteyko Therapeuten samengewerkt, zoals Jennifer Stark (Nieuw Zeeland), Patrick McKeown (Ierland), Christopher Drake (Bangkok) en Vladimir Sukhonosov (Rusland). Van elk heb ik veel geleerd.

Er bestaat in de praktijk nogal wat verschil tussen hoe deze therapeuten te werk gaan. Omdat ik met vele therapeuten heb samengewerkt, ken ik deze verschillende benaderingen goed en kan je begeleiden in het zoeken naar de juiste balans.

Ik ben nu zo ervaren dat ik sinds 2008 bij de Nederlandse Buteyko Academie ongeveer 50 mensen opgeleid heb tot Buteyko Therapeut.

 

Product /  Dienst 1

Korte omschrijving van je product of dienst.

Korte omschrijving van je product of dienst.

Korte omschrijving van je product of dienst.

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Testimonial Quote or Title
You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Testimonial Quote or Title
You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Testimonial Quote or Title
You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
Ms. Nameless
Add Your Stars