Anna (36) vertelt

“Eigenlijk was ik vanaf mijn geboorte al allergisch voor allerlei zaken (chocola, aardbeien, kruiden, sommige waspoeders). Op mijn 8e kreeg ik hooikoorts, en later kwam hier huismijt en huisdieren bij.” 


“Tien jaar geleden kreeg ik de ziekte van Pfeiffer, en sindsdien ben ik eigenlijk altijd moe gebleven. Uiteindelijk heeft dit drie jaar geleden geleid tot een burn-out. In deze periode werd ook geconstateerd dat ik astmatisch was, als gevolg van mijn allergieën (hooikoorts, huismijt en huisdieren). Ik kreeg Aerobec van de huisarts, en ik gebruikte dit twee keer per dag.”


“Een ex-cursist van Dick vertelde mij dat ik wellicht chronische hyperventilatie had, en dat Buteyko haar heel erg geholpen had. Ik heb de Buteyko-cursus bij Dick gedaan. Ik merkte al snel dat ik niet meer benauwd werd, beter ademde en een rustigere harstslag kreeg. Ik gebruik nu geen astmamedicijnen meer. Het gaat nog steeds heel goed. Af en toe doe ik nog de ademhalingsoefeningen.”


“Ik ben duidelijk minder moe en slaap beter. Ik heb zelfs mijn vriend overgehaald de tape (Sleep Well Tape) te gebruiken, en die snurkt nu niet meer. Mijn hartslag was altijd vrij hoog, maar die is een stuk lager geworden, en ik transpireer ook veel minder. Het gaat duidelijk beter met mijn allergieën, ik gebruik geen hooikoortspillen meer.”